Smile Design

DIZAJNIRANJE OSMIJEHA

Smile Design

Dizajniramo Vaš savršeni osmijeh

Suvremenim digitalnim tehnikama moguće je redizajnirati pacijentov osmijeh (smile makeover) i predočiti izgled buduće restauracije zuba, prije početka stomatoloških zahvata.

Precizan dizajn planiranja i osnovna komunikacija s pacijentom igraju ključnu ulogu u svim protetskim estetskim zahvatima. Suvremenim digitalnim tehnikama moguće je redizajnirati pacijentov osmijeh (smile makeover) i predočiti izgled buduće restauracije zuba, prije početka stomatoloških zahvata. Ovu uslugu koriste vrhunski stomatolozi i zubni tehničari već gotovo cijelo desetljeće. Naime, subjektivna (pacijentova) procjena i objektivna (stomatološka) procjena estetskog izgleda zubi ponekad se ne podudaraju. Prilikom oblikovanja lijepog osmijeha i ispravljanja estetskih odstupanja potrebno je pratiti određene smjernice kako bi se postigao skladan izgled buduće restauracije zuba, uz suglasnost klijenta. Digitalno dizajniranje osmijeha (smile design) omogućuje klijentu da izrazi svoje zahtjeve i sudjeluje u stvaranju željenog izgleda osmijeha.

Tko sve sudjeluje u postupku dizajniranja osmijeha?

U postupku kreiranja novog osmijeha sudjeluje tim stručnjaka, od specijalista protetike i zubnog tehničara, po potrebi i oralnog kirurga i parodontologa, u suradnji s pacijentom. Cilj restaurativne i protetske terapije je postići skladan izgled zuba, usnica i lica pacijenta. Oblik, boja, veličina ljuskica ili krunica i visina gingivnog ruba određuju se u skladu s proporcijama lica, oblikom glave i linijom osmijeha.

Uz pomoć posebnog kompjuterskog software-a za digitalno dizajniranje osmijeha (smile design),u mogućnosti smo prikazati konačan rezultat restaurativne i protetske stomatološke terapije, prije početka brušenja zubi, kako bi klijent bio u potpunosti zadovoljanrezultatom. Konačan rezultat je novi osmijeh kojiodgovaraklijentovim željama i anatomiji lica.

Kakav je postupak izbjeljivanja pojedinog endodontski liječenog zuba?

Pojedini zub može promijeniti boju i uslijed krvarenja uzrokovanog traumom, nekroze pulpe ili nepravilnog endodontskog postupka (ostatci endodontskog materijala u komorici). Zub promijenjene boje narušava izgled zubnog niza. U ovakvim slučajevima najprije je potrebno napraviti pravilno endodontsko liječenje, a potom je zub moguće izbijeliti iznutra, stavljanjem sredstva za izbjeljivanje na bazi natrijevog perborata unutar pulpne komorice. Postupak je u potpunosti bezbolan, a moguće ga je ponavljati dok ne postignemo željenu nijansu zuba koja je u skladu s ostalim zubima.

Put Dragulina 62 F

21220 Trogir

021 796 241

Nazovite nas već danas!

Rezervirajte termin

dentalcenterrepic@gmail.com