Ortodoncija (Aparatići Za Zube)

MOBILNI I FIKSNI APARATIĆI ZA ZUBE

Ortodontska Terapija

Ortodontska terapija (postavljanje aparatića za zube) indicirana je u slučajevima nepravilnog položaja i rasporeda zubi

Pravilni kontakti među zubima omogućuju ravnomjernu raspodjelu žvačnih sila čime se omogućuje ispravan prijenos sila na parodont i kost. Također, pravilan raspored zubi olakšava održavanje oralne higijene. Zubi u nepravilnom položaju često su izloženi nakupljanju naslaga plaka koje ugrožavaju zdravlje zubi i parodontnog tkiva. Aparatići za zube su naprave koje koristimo kako bismo proveli ortodontsko liječenje.

Ortodont doctor Pejda repic doing dental work on a female pacient

Kako provodimo ortodontsko liječenje u Dental Centru Repić?

Svakom pacijentu pristupamo individualno. Nakon detaljnog kliničkog pregleda, uvida u radiološke snimke te detaljne analize intraoralnih fotografija svakom pacijentu se predlaže plan liječenja. Zahvaljujući interdisciplinarnoj suradnji s dr.sc. Darijem Repićem, spec. endodoncije i restaurativne dentalne medicine u mogućnosti smo svakom pacijentu tijekom i nakon ortodontskog liječenja pruziti kompletnu stomatološku skrb.

Početak bolesti obično je asimptomatski (ne postoje simptomi koji bi upozorili na početak bolesti) te su upravo iz tog razloga bitni redoviti posjeti stomatologu kako bi se bolest otkrila u što ranijoj fazi. Što se ranije ustanovi bolest parodonta, veće su mogućnosti liječenja takvih zuba i njihovog dugotrajnijeg očuvanja u usnoj šupljini.

Svaki pacijent osim detaljnih informacija o stanju intraoralnog zdravlja dobiva sve potrebne pisane upute o funkciji i o odrzavanju ortodontskih naprava (aparatića za zube) kao i prikladan set za održavanje oralne higijene.

Protokol ortodontskog pregleda i plana terapije

Prvi ortodontski pregled sastoji se od kliničkog pregleda usne šupljine, zubi, zagriza, mekih tkiva te analize pregledne RTG snimke – ortopantomograma. Ukoliko nemate ortopan mozete ga napraviti kod nas u ordinaciji. U tu svrhu na raspologanju vam je digitalni RTG uređaj najnovije tehnologije s minimalnom dozom zračenja. Također u svrhu dijagnostike pristupa se uzimanju intraoralnih fotografija – dentalne fotografije s posebno prilagođenim fotoaparatom.

Nakon inicijalne dijagnostike predlozit ćemo vam plan terapije koji ćemo usuglasiti s pacijentom, tj. sa roditeljima i samim djetetom.

Nakon toga pristupa se uzimanju otiska za izradu studijskih modela kako bismo imali arhivirane podatke o početnom stanju zagriza prije ortodontske terapije tj. postavljanja aparatića za zube. Cijeli proces je u potpunosti transparentan, te se brinemo da ste u svakom trenutku svjesni troškova izrade i održavanja same ortodontske naprave (aparatića).

Ortodontski tretman - česta pitanja

Put Dragulina 62 F

21220 Trogir

021 796 241

Nazovite nas već danas!

Rezervirajte termin

dentalcenterrepic@gmail.com